top of page

Over Kroost

Eénoudergezin. Regenbooggezin. Samengesteld gezin. Kroost is een podcast over moderne onconventionele gezinsvormen. Elke aflevering interview ik iemand met een bijzondere gezinsvorm. Luister mee. Zo kan het dus ook.  

Waarom deze podcast?
 

Bij Kroost hoor je hoe gezinsvormen zijn ontstaan en hoe het nu is. Ik hoop dat Kroost je blik verruimt door je al luisterend verschillende gezinsvormen te leren kennen. Misschien ben je gewoon benieuwd. Misschien inspireert het je ook om na te denken over wat voor jou belangrijk is.

Leer via Kroost vele moderne gezinsvormen kennen. Hun verhalen zijn mooi en enorm inspirerend. Ze verdienen een groot publiek, maar niet iedereen heeft ze zomaar in de buurt. Daarom deel ik ze graag met jou, via deze podcast.

Hoe is het om moeder te zijn als single of als co-ouder? 
Dat wilde ik weten omdat ik dolgraag een kind wilde en geen partner had. Een paar gesprekken hebben me toen erg op weg geholpen. Maar, ik had heel graag een podcast als Kroost gehad om erachter te komen wat voor mij belangrijk is. Die keuze is voor iedereen anders. Je kunt naar Kroost luisteren, alleen, zodat jij zelf kan bedenken wat voor jou belangrijk is.

anna-luuke-versie1.jpg

Logo & illustraties:
Kopfkino-illustration

Muziek in de tune:
Beautiful Gallery by simming

Ik ben (niet) de BOM

Wat voor mij belangrijk is werd duidelijk door de gesprekken met mensen uit moderne gezinsvormen. Ze lieten me zien wat het ideaal is, of althans míjn ideaal. Ik wilde dolgraag moeder zijn, en dat ben ik nu. Het was een spannend om te kiezen voor het moederschap als single, maar het was de beste keuze van mijn leven. Mensen noemen me weleens BOM (bewust ongehuwde moeder) of BAM (bewust alleenstaande moeder). Maar ik ben niet bewust ongehuwd of alleenstaand. Ik ben bewust moeder.

De mama en de papa’s

Mijn dochter, Luuke, is nu bijna 2 jaar oud. Haar vader is een goede vriend van mij. We zijn de mama en de papa’s, want haar vader heeft een man die ook als een vader is voor Luuke. Zo staat onze moderne familie nu als een huis, maar wie weet, komt er nog wel iemand bij.

bottom of page